Tips som kan vara bra för dig om du driver företag


Vem vill köpa affischer då du ska likvidera aktiebolag?

För att kunna avveckla ett bolag så måste det läggas ner på rätt sätt. Om du väljer att sälja aktiebolag för att låta en bolagsservice sköta avvecklingen så gäller det att det bara existerar som papper och bankkonto. De affischer och andra egendomar som fortfarande finns kvar bör alltså säljas innan du kommer igång med att likvidera aktiebolag. Men vem kan köpa många affischer på kort tid?


Det kan finnas flera olika intressenter. Kanske kan du vända dig till ett företag som jobbar med liknande verksamhet och som kan vilja köpa upp ett stort parti affischer. Dessutom så kan det vara klokt att se på möjligheten att sälja lite billigare online där du snabbt kommer i kontakt med personer som är intresserade av varorna.


Likvidera aktiebolag på rätt sätt


Men innan du ens börjar med annonsering av lager med affischer till försäljning så ska du vara säker på att likvidationen utförs på rätt sätt. Det finns tydliga regler för hur en avveckling av aktiebolag ska gå till. Om du inte följer dessa så kan det bli problem. Det spelar ingen roll hur stort eller litet företaget är och hur många som sitter i styrelsen. Protokollet ska följas och avvecklingen kan ta tid just på grund av att den innebär en hel del administrativt arbete. Om du har erfarenhet av att likvidera bolag i Finland eller Norge så ska du inte tro att det är precis samma sak i Sverige!


Snabb försäljning av affischer


För att minska på tiden som det kommer att ta att avveckla bolaget så kan det vara en fördel om försäljningen av affischer går snabbt. Det enklaste kan vara att annonsera på olika ställen online. Forum där folk som är intresserade av affischkonst är en bra start. I varje fall om du vill försöka sälja affischerna till privatpersoner som har ett intresse av bilderna.


Facebook kan också vara en bra plats för att hitta personer eller företag som vill ta över ett parti affischer. Det finns nischade grupper där du kan gå med och höra dig för. Det här är snabbt gjort och kan på kort tid leda till att du finner köpare så att du blir av med lagret.


Få tips och råd


Innan du börjar likvidera aktiebolag så är det inte så dumt att få tips och råd. Om du till exempel väljer snabbavveckling via en bolagsservice så kan de guida dig från start. Då du kontaktar bolaget om denna tjänst så får du veta vad som krävs och hur lång tid det kommer att ta. Men du måste inte sälja aktiebolag för att få det avvecklat. Det går förstås också att få rådgivning för att på egen hand sköta nedläggningen. Det här kommer att ta länge tid än en snabbavveckling men kan vara ett bra val om du inte har något emot det administrativa arbetet.


Likvidera aktiebolag och meddela om ny leverantör med poster

När tiden har kommit för att likvidera aktiebolag så meddelar man givetvis kunder som berörs direkt av detta i god tid. Men det kan ju finnas potentiella kunder som kommer att söka efter information och som kanske blir irriterade då de lägger ner tid på att söka produkt och tjänst som man tidigare erbjöd bara för att nå en återvändsgränd. Här kan man besluta sig för att även efter det att verksamheten upphör att existera ge den information som potentiella kunder kan dra nytta av bland annat med hjälp av posters.


Märk upp gamla lokaler med viktig information


Om det är så att kunder fortsatt kan ta sig till den adress som man var verksam på innan man likviderade företaget så kan det vara klokt att sätta upp en poster som meddelar om att man har lagt ner. Här kan man ju även infoga information om var det går att få liknande tjänster och produkter. Det är inget som man måste göra men något som får folk att tänka väl om det märke och företag som man inte längre driver.


Om man har dragit igång en annan typ av verksamhet som på sätt och vis är relevant för de kunder som uppsöker det gamla företaget så kan man ju även ta med information om detta. Det kan vara till hjälp både för den nya verksamheten och för de som har behov av det som man fortsatt kan erbjuda.


Information på nätet


Det kan vara svårt att städa på nätet men visst kan man även här använda sig av virtuella posters som på ett tydligt sätt vägleder och hjälper kunder att hitta rätt. Har man en Facebook sida så kan den stå kvar och fortsatt ge information om att bolaget inte längre finns och var man kan finna liknande hjälp. Hemsidor lägger man förstås ner men det betyder inte att företaget som man har likviderat helt försvinner från nätet. Andra sidor kan ju ha tipsat om ens verksamhet och det kan ta över ett årtionde innan den här typen av information ligger så djupt ner i den virtuella världen att ingen dyker på den.


Har man en tydlig förklaring på någon sida online så är det bra för då slipper folk bli förvirrade då de finner rekommendationer men inget företag. Det är inte så att man har plikt att tala om för andra att man kommer att likvidera aktiebolag och varför. Men man kan ju tänka på att det faktiskt skapar ett gott rykte om man är lite omtänksam och faktiskt ger detta info på något vis när man inte längre kan erbjuda det som man tidigare sålde eller hjälpte till med.

 

NYHETER

 

Hantera foto för att avveckla aktiebolag

Det gäller att hantera foto och bildmaterial i tid för att avveckla aktiebolag utan att missa möjligheten att få betalt för det som finns kvar.

 

Läs mer »

 


 

Gordonsdirekt kan hjälpa till med trottoarpratare

Få ut affischerna på gatan med trottoarpratare som står stadigt och som klarar väder och vind. Gordonsdirekt har trottoarpratare för era affischer!

 

Läs mer »

 


 

Med lagerbolag kan du börja affischera!

Om du vill komma igång med din verksamhet på kortast möjliga tid kan du köpa lagerbolag och börja affischera och göra reklam på en gång!

 

Läs mer »

 


 

Vad ska stå på affischen?

Tipsaffischer med tänkvärd information är populära och här får du veta vad du kan trycka på en affisch som ger tips för att inte behöva sälja bolag.

 

Läs mer »

 


 

Snabbavveckling kräver inga affischer

Med snabbavveckling så behövs det inga affischer som söker efter möjliga köpare då avvecklingen leder till att bolaget likvideras.

 

Läs mer »

 


 

Ta bort affischer med steamer?

Affischer som sitter fast kan vara svåra att få bort men med en steamer så kan processen underlättas.

 

Läs mer »