Vad ska stå på affischen?

200702

Tipsaffischer med tänkvärd information är populära och här får du veta vad du kan trycka på en affisch som ger tips för att inte behöva sälja bolag.


I en tid då många bolag går omkull på nolltid kan det vara klokt att ta fram en affisch med de främsta råden för att inte hamna i den här knipan. För att undvika att sälja bolag då det inte fungerar kan några väldigt smarta råd vara bra att påminnas om dagligen.


Öppna ögonen för att slippa sälja bolag


Det här kan vara den första punkten på din tips-affisch och den är viktig. Det är inte ovanligt att företagare blundar för att de ofta ligger efter med betalningar. Det här är ett tecken på att saker inte fungerar som de ska.


Om du öppnar ögonen och inser att du inte lyckas som du borde kan du undvika att sälja bolag för likvidation i god tid. Kanske har du redan från start en mycket smart plan för att få fart på verksamheten. Det gäller att inse när det är dags att använda sig av den!


Koll på läget


Ett sätt att undvika konkurs eller behovet av att sälja för att avveckla är att ha riktigt god koll på verksamhetens status. När du är helt på det klara med var det finns brister är det lättare att göra något åt saken. Boka in stunder då du går igenom företagets ekonomi.


Notera saker som att en viss kund kanske inte längre återkommer och fundera på varför. Kanske går det att få igång kontakten igen med kunden om du bara gör något åt saken. Det är också viktigt att ha full koll på skulder.


Sälj mer redan idag!


Det här borde vara en självklarhet men är inte alltid det. Att förlita sig på att existerande kunder alltid ska komma tillbaka är att ta en stor risk. Även om du är duktig och levererar en god tjänst eller fina produkter kan kunder välja att handla från någon annan.


En stor kund som håller igång hela din verksamhet är verkligen inte smart planering framåt. Du måste hela tiden jobba med att få fler kunder av samma typ. Vänta inte med detta arbete. Få in minst en ny kund redan idag!


Investera på rätt sätt


Det är också viktigt att investera i företaget på ett smart sätt. Det du köper in i form av utrustning och annat ska gynna produktionen. Kanske kan du till och med sälja bolag delvis för att på så vis få in en partner som kommer att vara med och investera i en verksamhet som fungerar bättre.


Ta med den här punkten på din affisch för inspiration. Kanske finns det investeringar som du kan göra just nu för att driva bolaget åt rätt håll. Genomtänkta investeringar kan ge god avkastning och det behöver inte ta lång tid förrän resultaten kommer.Snabbavveckling kräver inga affischer

190506

Med snabbavveckling så behövs det inga affischer som söker efter möjliga köpare då avvecklingen leder till att bolaget likvideras.


Hur ska en köpare till bolaget hittas? En väg att gå kan vara affischer. Om det är troligt att det finns folk i närheten som är intresserade omkring verksamheten så kan denna form av reklam fungera. Men det här kommer antagligen inte att gå så snabbt. Inte så snabbt som snabbavveckling gör!

Snabbavveckling då bolaget ska läggas ner

När det är beslutat att bolaget inte ska drivas vidare så återstår bara likvidationen. Det här är en process som kan ta en hel del tid. Varje moment är förvisso rätt enkelt. Men Bolagsverket är inte alltid så snabba. Om de har mycket att stå i så kan det hela dra ut på tiden.

En avveckling görs steg för steg i enlighet med tydliga regler. Man måste inte vara särskilt utbildad inom företagsekonomi för att klara av likvidationen. Men man måste ha tålamod. Om du börjar nu så kanske det hela är klart om cirka 9 månader.

9 månader är lång tid med tanke på att du under dessa månader inte kan släppa bolaget med tanken. Du måste vara redo att svara Bolagsverket och att se till att processen drivs framåt i enlighet med gällande regler.

Likvidation i annans regi

Med snabbavveckling så menas i grund och botten likvidation i annat bolags regi. Det som händer är att du säljer ab till det bolag som ska avveckla. När ditt ab blir deras så kan de ta över och dra igång likvidationen. Den kommer att ta lika lång tid som vanligt. Men nu är bolaget inte längre ditt och därmed kan du släppa det.

Blir du helt ansvarsfri?

Nej, det blir du inte! Det är något som är otroligt viktigt att förstå. Om bolagstjänsten som erbjuder snabbavveckling skulle fuska på något vis så kommer detta att nå dig till sist. Avgifter och skatter som inte betalas in blir din huvudvärk tids nog.

Det här är anledningen till att du aldrig ska sälja bolag för avveckling till oseriösa aktörer. Du bör välja en bolagsservice med gott rykte. Läs på online och se om det finns folk som klagar samt varför. Ställ också rätt frågor då du kontaktar bolaget för att diskutera en försäljning för likvidation.

Mindre pappersarbete

När du väljer en bra bolagsservice som är seriös så slipper du en hel del pappersarbete. Du behöver inte trycka affischer för att hitta köpare. Du behöver inte sitta online och skriva in annonser. Och du behöver inte fylla i blanketter för att föra likvidationen vidare.

Mindre pappersarbete är samma sak som mindre huvudbry. Det kan göra stor skillnad för dig som redan har börjat med något nytt. Nu kan du gå vidare och du behöver inte tänka en stund mer på bolaget som du valde att avveckla!

Ta bort affischer med steamer?

190321

Affischer som sitter fast kan vara svåra att få bort men med en steamer så kan processen underlättas.


Vad ska man göra med en affisch som har fastnat? Det är ju inte trevligt att riva bort papper som halvt sitter kvar i underlaget. Det hela kan ta tid och så ser det fult ut när du är klar. Men det kan vara möjligt att använda en steamer för att på enklare vis få bort affischen. Steamers används ofta för att till exempel plocka bort tapeter på ett enklare sätt.

En steamer är smidig att använda

Det som är så bra med en steamer är att den är så enkel att använda. Apparaten är ju gjord för att göra det möjligt att släta ut kläder som hänger. Den går att flytta på ett enkelt sätt och är lätt att hantera. Om det finns en ångsteamer på plats där en affisch sitter fast så är det väl värt att testa.

Nu är det förstås viktigt att tänka på att även vattenånga kan skada en vägg. Men om vi tänker oss att du går försiktigt fram så kan den här metoden bli ett bättre alternativ än att skrapa bort postern. När du skrapar så kan det bli så illa att du senare måste spackla och måla om väggen som affischen hängde på.

Klister mjukas upp

Med värmen som kommer från steamern så kan klistret som använts för att hänga upp affischen mjukas upp. Det gör att det blir lättare att lossa den. Samtidigt så kan vattenångan leda till att pappret liksom smulas upp. Då går det att torka bort allting med en trasa. Det här går snabbt och bör inte lämna några märken.

Men betänk alltid underlaget. Det finns ytor som inte ska behandlas med vatten. Inte ens i ångform. Om underlaget är någon form av plast så blir det lättare att ånga bort affischen än att skrapa. Detsamma kan man säga om underlag som metall.

Men om det är så att affischen sitter på trä så kanske det inte är så smart att ta fram en steamer. Då gäller det att tänka på andra lösningar som kan få affischen att lossna lätt och utan att lämna märken efter sig.

Bra att planera affischering på rätt sätt

Det allra bästa är att planera på rätt sätt i förväg. När man hänger en affisch på en dedikerad plats så ska det inte vara svårt att plocka bort den. Då slipper man till och med använda klister. En steamer kommer inte att behövas när affischen sitter i ett skåp för reklam.

Och om det är så att affischering sker på en vägg där man ofta hänger upp olika typer av posters så kanske det inte spelar så stor roll att det blir märken efter borttagning. Då är det ju bara att hänga upp en ny affisch där den gamla satt så blir det snyggt igen.


 

NYHETER

 

Vad ska stå på affischen?

Tipsaffischer med tänkvärd information är populära och här får du veta vad du kan trycka på en affisch som ger tips för att inte behöva sälja bolag.

 

Läs mer »

 


 

Snabbavveckling kräver inga affischer

Med snabbavveckling så behövs det inga affischer som söker efter möjliga köpare då avvecklingen leder till att bolaget likvideras.

 

Läs mer »

 


 

Ta bort affischer med steamer?

Affischer som sitter fast kan vara svåra att få bort men med en steamer så kan processen underlättas.

 

Läs mer »